Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kroppsterapi » Bli lycklig och få energi av chokladmassage

BLI LYCKLIG OCH FÅ ENERGI AV CHOKLADMASSAGE

Choklad är inte bara gott, det är även nyttigt. Choklad innehåller samma ämnen som i antidepressiva mediciner och gör dig avslappnad, glad och pigg. Medaljens baksida är att den tyvärr också fettbildande men nu kan du njuta av den på ett nytt och spännade sätt utan att få i dig en enda kalori - chokladmassage!


Massagen är en helhetsupplevelse eftersom den berör flera sinnen. Luktsinnet eftersom massageoljan doftar choklad och även känsel eftersom man masserar. Oljan innehåller inget socker så det smakar ingenting och chokladoljan värms upp och masseras in i huden. När massagen är klar får man ligga nedbäddad i plast på en värmedyna. Värmen gör att man svettas och att porerna öppnas så att oljan kan komma ner i porerna och lymfsystemet. Det tar ett tag för kroppen att absorbera oljan, så man bör inte duscha på fyra timmar efter behandlingen trots detta känner man sig inte kladdig efter behandlingen.


Chokladmassagen skiljer sig från den klassiska massagen förutom att man använder sig av choklad. I klassisk massage försöker man med knådning, glidningar och tryck mjuka upp spända muskler och knutar. Med chokladmassagen vill man istället få ned så mycket choklad som möjligt i musklerna vilket gör att man använder sig av mjuka rörelser i massagen.


Kan motverka depression men tyvärr också framkalla migrän
Choklad innehåller serotonin, som är det aktiva ämnet i många antidepressiva läkemedel. Serotonin är en viktig signalsubstans i hjärnan som bland annat reglerar vår sinnesstämning. Serotonin minskar smärta och man blir glad av det, det är må bra-hormoner.


Direkt efter behandlingen känner man sig lite dåsig, men efter ett par timmar brukar man bli ”kär och galen”. Många menar att choklad motverkar depressioner, men det finns inte någon forskning bakom men eftersom choklad innehåller de här hormonerna och massagen i sig gör att man blir avslappnad och mår bra.


Kakao innehåller dessutom anandamin, ett ämne som stimulerar samma delar av hjärnan som marijuana och hasch, och ger oss en känsla av lugn och välbehag, och en koffeinliknande substans som samtidigt gör oss pigga och mer alerta.


Kakao innehåller en liten halt tyramin som kan utlösa migränanfall vilket innebär att personer som lider av migrän inte bör använda sig av denna metod.


Dyra ingredienser innebär kostsam behandling
En timmes helkroppsmassage med chokladolja kostar runt 700 kr och en av anledningarna till att det är så dyrt är ingredienserna. Chokladoljan innehåller 85 procentig kakao, mandelolja och sheaolja. Det är en lyxig behandling och när du känner att du vill unna dig något extra och inte lider av migrän, gå och prova chokladmassage!

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Zonterapi

Zonterapi

Fotzonterapi är en behandlingsform inom alternativmedicin, tillhör troligtvis en av de äldsta kända metoderna för självläkning. Läs mer »
Thaimassage

Thaimassage

Thaimassage beskrivs ofta som en mix mellan massage, yoga, shiatsu och akupressur. Används för att få balans och energi i kroppen och göra kroppen smidig och avspänd. Läs mer »
Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. Läs mer »
Eteriska oljor - lathund

Eteriska oljor - lathund

Eteriska oljor är naturliga, utvinns från växter och örter och har egenskaper som kan påverka oss på olika sätt. En del kan stimulera och andra är avslappnande. Läs mer »
Hot Stone

Hot Stone

Hot Stone Terapi - är en tusenårig tradition från fjärran östern. Med hjälp av värmen från stenarna och aromadofter går behandlingen ner på djupet och är mycket avslappnande och behaglig för kropp och själ. Läs mer »
Om massage och annan kroppsterapi

Om massage och annan kroppsterapi

Här finner du metoder både för friskvård och mot skador, bl.a. massage. För att utföra någon form av kroppsterapi yrkesmässigt krävs det att man har en gedigen utbildning. Läs mer »
Öronljus – vad är det?

Öronljus – vad är det?

Jag har sett ordet några gånger men aldrig förstått vad som menas med öronljus?! Blev nyfiken när jag såg det igen häromdagen och tog reda på vad som menas och hur det fungerar: Läs mer »
Basal Kroppskännedom

Basal Kroppskännedom

Detta är en sjukgymnastikform där man både ser till kropp och själ. Man vill finna, förstå och förstärka de resurser som kroppen redan äger. Läs mer »
Annons