Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Kroppsterapi » Kraniosakral terapi

KRANIOSAKRAL TERAPI

Detta är en mjuk terapiform där man behandlar ansiktets och skallens alla ben i relation med ryggradens kotor. Man kan behandla väldigt djupt eftersom det inte bildas något motstånd, kroppen själv visar hur den vill bli behandlad.

Ryggmärgsvätska pumpas med en viss puls från kraniet ner i ryggraden. Ryggmärgsvätska ska förse hjärna och ryggmärg med näring, transportera bort slaggprodukter och vara stötdämpare för ryggmärg och hjärna.

Med små rörelser rättar man till felställningar som man har i kroppen. Behandlingen löser effektivt upp blockeringar och hjälper till att hitta tillbaks till rätt läge. Man kan komma åt och behandla hela kroppen från samma ställe. Rörelsemönstret gör att man kan påverka obalans och felställningar i kroppen. När en kropp inte mår bra kan det leda till låsningar, rotationer och glidningar som gör att kroppen blir osymmetrisk och ojämn. Det kan i sin tur leda till problem i olika kroppssystem. Man kan med KranioSakral-systemet utvärdera om något är i obalans och korrigera det.

Under behandlingen har man sina kläder på sig och ligger på en behandlingsbänk på rygg. Hur många behandlingar man behöver är väldigt individuellt, men efter cirka 3 behandlingar brukar terapeuten kunna avgöra om det kommer att blir en långvarig process eller om det snabbt går att få fram en varaktig förändring. Det är oftast flera veckors mellanrum mellan behandlingarna för att kroppen ska hinna med förändringarna. Terapeuten jobbar med mjuka tryck och rörelser för att hjälpa kroppen att återfinna sin optimala lodlinje och en balanserad puls. Denna behandling påverkar bland annat centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, hjärnan och ryggradens hinnor. Det mesta går att behandla med denna terapi eftersom man kommer åt det centrala nervsystemet.

Ofta kan man lugna ett stressat system och även öka immunförsvaret i kroppen. Det är en mjuk och fysisk behandlingsform. När gamla spänningar släpper kan komma åt både känslomässiga, mentala och fysiska problem.

När man har problem i en viss del av kroppen så blir det automatiskt dålig cirkulation i den delen och slaggprodukter samlas. Med behandlingen ökar cirkulationen och gamla slaggprodukter lossnar och rensas ut och det kan ge reaktioner som huvudvärk, illamående och träningsvärk. Känslor som suttit i cellminnet kan komma upp till ytan och man kan tillfälligt känna sig rastlös, orolig och få en lindrigare ångest. Reaktionen är helt normal och det är väldigt bra om det händer då det betyder att det sker en djupare läkning.

Med denna terapi kan man behandla: nack-, rygg- och höftproblem, whiplash-skada, stress, oro, huvudvärk, migrän, kronisk värk, diffus smärta, utbrändhet, käkledsproblem, tinnitus, DAMP, ADHD, autism, dyslexi och lindring av MS symtom.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi

Detta är en mjuk terapiform där man behandlar ansiktets och skallens alla ben i relation med ryggradens kotor. Man kan behandla väldigt djupt eftersom det inte bildas något motstånd, kroppen själv visar hur den vill bli behandlad. Läs mer »
Eteriska oljor - lathund

Eteriska oljor - lathund

Eteriska oljor är naturliga, utvinns från växter och örter och har egenskaper som kan påverka oss på olika sätt. En del kan stimulera och andra är avslappnande. Läs mer »
Body Harmony

Body Harmony

Lyssna till kroppens signaler, känslor och tankar. Lär känna din kropp och ditt sinne. Body Harmony är beröring, andning och närvarande avslappnade sinnen. Läs mer »
Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och Manuell Muskeltestning

Kinesiologi och manuell muskeltestning är en del av alternativmedicinen och naturläkekonsten. Kinesiologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära Läs mer »
Zonterapi

Zonterapi

Fotzonterapi är en behandlingsform inom alternativmedicin, tillhör troligtvis en av de äldsta kända metoderna för självläkning. Läs mer »
Ayurveda – kunskap om livet

Ayurveda – kunskap om livet

Ayurveda är en terapiform som är en urgammal indisk hälsovetenskap där den enskilda människan sätts i ett helhetssammanhang. Ayur betyder livet Läs mer »
Öronljus – vad är det?

Öronljus – vad är det?

Jag har sett ordet några gånger men aldrig förstått vad som menas med öronljus?! Blev nyfiken när jag såg det igen häromdagen och tog reda på vad som menas och hur det fungerar: Läs mer »
Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur är en av behandlingsformerna inom traditionell kinesisk medicin sedan tusentals år som används vid sjukdom eller för att ge smärtlindring. Läs mer »
Annons