Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » SPA » Örtbad

ÖRTBAD

Vad sägs om att koppla av i ett härligt örtbad, njuta av väldoftande olja, avslappnande musik i dina öron och levande ljus som ger ett behagligt sken. Uppiggande, utrensande eller avslappnande - örtolja väljer du efter din sinnesstämning.

Släppa alla funderingar och krav och bara slappna av och låta tankarna sväva fritt. När du ligger i ett örtbad låter du din hud ta upp ämnen från oljan och även ditt sinne påverkas av doften.

Du får kanske krypa ner i ett genuint träbadkar eller ett badkar där du kan låta dig masseras av sköna cirkulerande jetstrålar samtidigt som örtoljan verkar.

Det finns många olika kombinationer som erbjuds, många har olika paket som till exempel en skrubb/peelingbehandling innan ditt örtbad, för att sedan fortsätta med en ansiktsmask eller en ansiktsmassage eller att efter det avslappnade badet följa upp med en rygg och nackmassage. Variationerna är många, hör efter vad ditt SPA erbjuder.

Olika örter och dess effekt:

Citronmeliss - rogivande och milt lugnande. Muskelavslappnande och har en uppfräschande inverkan.

Kamomill - avslappnande och rogivande. Mjukgörande, återfuktar torr och känslig hud.

Rosmarin - milt uppiggande, samtidigt lugnande.

Tallbarr - ökar cirkulationen och är uppiggande, allmänt stärkande och muskelavslappnande.

Timjan - ökar motståndskraften mot förkylning, även slemlösande.

Eucalyptus - stärker immunförsvaret och livar upp själen. Stimulerande.

Vildblomma - utrensande och värmande. Mjukar upp stela leder och ömma muskler.

Lavendel - ökar motivationen och välbefinnandet, även lugnande.

Lindblomma - balanserar kropp och själ. Avkopplande.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Spa för singlar finns!

Spa för singlar finns!

I Österrike har ett spahotell för singlar slagit upp portarna! Aviva Resort och Spa heter hotellet som ligger i övre Österrike nära den tjeckiska gränsen i undersköna St. Stefan im Walde. Läs mer »
Floating - vilket flyt!

Floating - vilket flyt!

Jag fick ett presentkort på en floatingsession i födelsedagspresent eftersom jag hört så mycket om det och givaren visste att jag var nyfiken på att prova. Läs mer »
Örtbad

Örtbad

Vad sägs om att koppla av i ett härligt örtbad, njuta av väldoftande olja, avslappnande musik i dina öron och levande ljus som ger ett behagligt sken. Läs mer »
Mitt eget spa

Mitt eget spa

Igår tog jag mig tid att göra något jag länge längtat efter – en hel kväll för att enbart pyssla om mig själv. Unna mig en avkopplande och rogivande spa-kväll, där känslan av att låta all stress få flyta bort i ett varmt bad. Läs mer »
Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus Läs mer »
Att vara man på SPA

Att vara man på SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande Läs mer »
Olika varianter av ansiktsmasker

Olika varianter av ansiktsmasker

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Läs mer »
Annons