Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » Träning » Pilates

PILATES

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Ända sedan 1920-talet har Pilates varit ett sätt för dansare och artister att bygga upp smidighet och styrka. Men de senaste åren har allt fler fått upp ögonen för det lugna och harmoniska sättet att skaffa sig en naturligt vacker kropp.


Före sin tid
Att Pilates uppmärksammas nu kan vara ett tidens tecken. Med det höga tempo och de många krav som människor utsätts för varje dag ökar behovet av att gå ner i varv och uppnå en känsla av harmoni. Något som grundaren Joseph Pilates insåg för länge sedan. "Jag är 50 år före min tid", sa han.


Tanken formar kroppen
Fördelen med Pilates är att kroppen blir både stark och smidig och att det är en träningsform som passar alla, oavsett kroppsform eller ålder. Viktigast är kanske själva inställningen, att det handlar lika mycket om tankekraft som fysisk styrka. Utan att förringa traditionella fitness-övningar måste man tänka bort allt som har med svett, discodunk och flås att göra. Pilates handlar om koncentration och andningsteknik, muskelförlängning och uthållighet, avspänning och balans. "Det är tanken som formar kroppen", brukade Joseph Pilates säga.


Träningen består av en serie övningar som utförs på matta eller med hjälp av träningsredskap. Övningarna genomförs i mjuka och långsamma rörelser. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt. Syftet är att bygga upp ett starkt och flexibelt muskelparti kring kroppens mitt. Framförallt gäller detta muskelgruppen kring mage och rygg, som är ovärderlig för figur, hållning och de problem som ett stillasittande liv för med sig.


Känslan av en ny kropp
Metoden är omvittnat effektiv. Eller som Joseph Pilates brukade säga: "Efter tio lektioner känner du dig bättre, efter tjugo ser du bättre ut, efter trettio har du en helt ny kropp".

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Pilates

Pilates

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Ända sedan 1920-talet har Pilates varit ett sätt för dansare och artister att bygga upp smidighet och styrka. Men de senaste åren har allt fler fått upp ögonen Läs mer »
Motionera när vi blir äldre

Motionera när vi blir äldre

Det är aldrig för sent att börja motionera. Genom motion och styrketräning kan äldre män och kvinnor förbättra sin kondition och uthållighet, få bättre rörlighet, balans och styrka. Läs mer »
Undvik skador när du tränar

Undvik skador när du tränar

När man utövar en lättare träningsform får man sällan skador som är allvarliga. Ökar man träningen så ökar även skaderisken. Till exempel kan en joggare i genomsnitt få en lättare skada per år, Läs mer »
Promenera mera

Promenera mera

Att promenera i rask takt gör att du får motion och frisk luft, samtidigt som det ger dig en stund att kunna varva ner och få bort eventuell oro och stress. Det är perfekt att promenera bort bekymmer eller om du bara behöver få tänka. Läs mer »
Kom igång med din träning!

Kom igång med din träning!

För att hålla kroppen i trim finns olika metoder med någon form av rörelse. Det viktigaste är att man känner att man hittar rätt träning för sin egen kropp oavsett vad andra väljer. Läs mer »
Börja motionera

Börja motionera

Det är aldrig för sent att börja motionera. Det är dags att ta sig i kragen, men det är svårt i början när energin inte finns där, men man får tänka framåt att när man väl kommit igång så blir det lättare och lättare för varje gång! Läs mer »
Vad finns det för fördelar med att styrketräna?

Vad finns det för fördelar med att styrketräna?

Styrketräning är en bra motionsform som passar de flesta, stora som små, män som kvinnor. Genom att styrketräna stärker du din kropp och minskar risken för skador i det vardagliga livet. Läs mer »
Golfare lever längre!

Golfare lever längre!

Det har visat sig i en ny studie utförd av forskare vid Karolinska Institutet att svenska golfare lever längre än icke-golfare. - Vi anade att det skulle vara så men är överraskade över att skillnaden är så stor. Översatt till medellivslängd kan skillnaden bli upp till fem år Läs mer »
Annons