Annons

Idealguiden.se - Skönhet & Hälsa | SPA | Hudvård | Hårvård | Träning | Kost | Vikt

Du är här: Inspiration » SPA » SPA – en resa med kropp och själ

SPA – EN RESA MED KROPP OCH SJÄL

Jag och en väninna kände oss ganska utkörda efter en lång mörk höst och en hetsig jul och vi bestämde oss för att åka på SPA. Vi valde att vara borta i 3 dagar så att vi skulle hinna ställa om pulsen till ett långsammare och mer harmoniskt läge. Vi valde ett större SPA som hade stort utbud både på behandlingar och aktiviteter.


Resan dit tog ca tre timmar och när vi kom fram gick vi upp på rummet och packade upp våra medhavda saker. Redan första kvällen var vi i poolen och badade. Det kändes skönt att faktiskt inte bry sig om något, vetskapen om att vi skulle vara borta 3 dygn kändes otroligt bra. Vi skaffade oss ett informationsprogram över alla aktiviteter.


Eftersom vi hade bestämt oss för att ta det lugnt men visste att vi av vår natur inte var passiva människor som bara låg och softade valde vi ut ett antal aktiviteter som vi kunde tänka oss delta i. Det visade sig att både hon och jag var intresserade av de flesta av aktiviteterna så vi skulle få en hektisk tid. Mellan måltiderna var vi och badade, tog behandling eller var med i någon aktivitet så vi hade fullt upp men det var inte stressigt utan enbart skönt att få uppleva.


Bland annat provade vi Pilates, Qigong, Yoga, kostinformation, meditation, vattengympa och afrikansk dans och alla var en upplevelse. Det kändes kul att testa nya saker och man kände att både kropp och själ började återhämta sig trots att vi gjorde saker hela tiden.


Maten vi åt var gudomlig. Vi hade helpension (vet inte om det fanns andra alternativ) och det fanns en massa olika rätter att välja mellan. Middagen var tre rätters middag och samtliga måltider var tillagade på ett kalorisnålt sätt blev vi informerade om. Även efterrätterna var gjorde så att vi slapp ha dåligt samvete för att vi åt dem.


Vi tog även behandlingar såsom ansiktsbehandlingar och kurbad. Det kändes skönt att bara bli ompysslad och ligga och slappa. Innan vi åkt iväg hemifrån hade vi pratat om att det säkert skulle bli tråkigt efter någon dag, så vi hade tagit med oss ett gäng böcker. Under vistelsen läste jag max en sida och jag tror inte att hon läste så mycket mer.


När vi kom upp på rummet på kvällarna var vi ganska trötta så vi släckte lamporna nästan på en gång och somnade. När vi skulle åka därifrån kändes det nästan vemodigt och jag lovade mig själv att ta vara på det lugn jag uppnått och fortsätta att hålla samma tempo när jag kom hem igen. Nu är det ju tyvärr så här att man är van vid en vardag och vissa rutiner. Dessa gör man på ett visst sätt vilket för mig gjorde det omöjligt att hålla samma lugn.


Jag kan dock rekommendera alla att ta en paus i vardagen och åka på någon av de fantastiska SPA-anläggningar vi har i vårt avlånga land. Du kommer garanterat känna dig utvilad efteråt.

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Lerbehandling

Lerbehandling

Att bli behandlad med lera är ett gammalt fenomen. Ända sedan den moderna läkekonstens fader Hippokrates dagar sisådär 400 år före Kristus, har många låtit sej attraheras av lerans terapeutiska egenskaper. Läs mer »
Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus Läs mer »
Flyt minskar stressrelaterad smärta

Flyt minskar stressrelaterad smärta

Behandling som innebär att man flyter i stora tankar med saltvatten, så kallad floating, är effektiv mot långvarig stressrelaterad smärta. Läs mer »
Spa för singlar finns!

Spa för singlar finns!

I Österrike har ett spahotell för singlar slagit upp portarna! Aviva Resort och Spa heter hotellet som ligger i övre Österrike nära den tjeckiska gränsen i undersköna St. Stefan im Walde. Läs mer »
Olika varianter av ansiktsmasker

Olika varianter av ansiktsmasker

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Läs mer »
Att vara man på SPA

Att vara man på SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande Läs mer »
Floating - vilket flyt!

Floating - vilket flyt!

Jag fick ett presentkort på en floatingsession i födelsedagspresent eftersom jag hört så mycket om det och givaren visste att jag var nyfiken på att prova. Läs mer »
Annons